Legiony (Poolse film)

Een universeel verhaal over volwassenheid in moeilijke tijden, opgroeien in de gemeenschap. De grote geschiedenis is de achtergrond voor het liefdesverhaal dat zich op de voorgrond ontvouwt: Józek, een deserteur van het tsaristische leger dat zich aansluit bij de opkomende legioenen, een inlichtingenagent voor het I Brigade en Women's Leage-lid - Ola, en Tadek, haar verloofde, een lid van het Shooting Team.

Afgezien van fictieve personages wiens verhalen werden gemodelleerd naar de biografieën van echte legionairs, verschijnen veel historische figuren in de film. Onder hen: Brigadier Józef Pilsudski, luitenant Stanislaw Kaszubski, pseud.

"King" en vele anderen. De film concentreert zich op het vechtpad van het Legioen van 1914-1916, van het vertrek uit Oleandry tot de slag om Kosciuchnowka en toont de meest dramatische kaarten van het legionaire epos, inclusief de beroemde aanval van Uhlans op Rokitna - een van de meest spectaculaire scènes in de film.

Legionyposter_132114565979010685_big.jpg

Cast & Crew
Sebastian Fabijanski, Bartosz Gelner, Wiktoria Wolanska, Mirosław Baka, Jan Frycz, Borys Szyc, Antoni Pawlicki, Modest Rucinski

Regie
Dariusz Gajewski

Gesproken taal
Pools

Ondertitelde taal
Engels

Lengte
2:08 deze voorstelling is zonder pauze

Kijkwijzer


Speeltijden (klik op de tijden om te kopen)

zozo 13 oktoberokt 15:45